Conner Rousseau heeft donderdag een belangrijke knoop doorgehakt: de politicus uit Sint-Niklaas heeft zijn ontslag als parlementslid gegeven. Dat is een volgend gevolg van de heisa rond zijn uitspraken die hij maanden geleden in en rond een café in zijn thuisstad heeft gedaan.

Enkele weken geleden stapte Rousseau op als voorzitter van Vooruit, nu zullen we hem ook niet meer in het parlement zien. Rousseau was al een tijdje op ziekteverlof.

“Na grondig nadenken neem ik vandaag een moeilijke beslissing. Ik stop als parlementslid. Als van kinds af aan droomde ik ervan om ooit zelf aan politiek te doen. Om het leven van mensen beter te maken. Om te strijden voor gelijke kansen voor elk kind. Om de ongelijkheid te verkleinen. Het was dan ook een hele eer om jullie te mogen vertegenwoordigen”, schrijft Rousseau op Instagram.

De droom werd helaas voor Rousseau een nachtmerrie na zijn toch wel domme uitspraken. “Ik ben niet perfect. Verre van. Maar ik heb altijd aan politiek gedaan om zaken te veranderen. Om bezig te zijn met échte problemen van de mensen. Om hard te werken. In het algemeen belang. Met de beste bedoelingen, echt waar”, gaat Rousseau verder.

De gewezen voorzitter van Vooruit zegt normaals sorry voor de ‘lelijke fout’ die hij gemaakt heeft. “Ik ga de komende tijd aan mezelf werken. Om hier sterker uit te komen als mens. Maar dat wil ik niet doen op kosten van het parlement. Daar zou ik me niet goed bij voelen. Daarom deze keuze. Ik hoop dit nu achter mij te laten en hoop dat iedereen dit kan doen.”


Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.