Eline de Munck is zwanger van haar eerste kindje en mag dus binnenkort mee de schoen zetten. Het brengt allemaal herinneringen naar boven. “Elk jaar kwam Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten en zelfs een kapitein bij mijn grootmoeder thuis op bezoek, voor haar zeven kleinkinderen. Zij hadden geweldige kostuums aan met alles erop en eraan.”

En zoals steeds had ook daar de Sint een boek bij waarin stond wat ze goed of fout gedaan hadden. Veel jonge kinderen geven ook hun tutje af aan de Sint en dat was voor Eline De Munck niet anders. “Het volgende jaar ben ik op de schoot van de Sint gaan zitten en heb ik hem mijn tutje gegeven, zonder dat mijn ouders het wisten. Er was mij gezegd dat die voor een arm kindje zou zijn.”, vertelt ze aan ‘Gazet Van Antwerpen’. Ze vond het een mooie gedacht al heeft ze er achteraf best nog wat tranen voor moeten laten. Nu denkt ze vooral aan haar eigen kind en hoe zij het wil aanpakken.

“Ik heb heel warme herinneringen aan die Sinterklaasdagen. Het zou leuk zijn om zoiets te organiseren voor ons kindje, samen met de kinderen van mijn vriendinnen.”, besluit Eline De Munck.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.