Elk kind kijkt begin december vol spanning uit naar de komst van Sinterklaas. Voor Kelly Pfaff was het als kind wel anders. “Wij verhuisden naar München toen ik zo’n 4 jaar oud was. In Duitsland bestaat Sinterklaas niet, dus ik heb er zelf niet echt herinneringen aan.”

Voor haar eigen kinderen wilde Kelly de traditie wel verderzetten al gaf ze er wel een draai aan. “Voor mijn kinderen vond ik het belangrijk dat het een feest van geven was, niet alleen van krijgen.”, vertelt ze in ‘Gazet Van Antwerpen’. Haar kinderen moesten namelijk eerst iets belangrijks doen voor de Sint naar hen kon komen. “Enkele weken voor Sinterklaas verzamelden we al het speelgoed waar Shania en Kenji niet meer mee speelden. Dat brachten we dan samen naar Moeders voor Moeders. Ik had hen een heel verhaal wijsgemaakt: dat de Sint niet bij alle kindjes kon komen, dus dat zij hem moesten helpen.”, gaat ze verder.

Kelly Pfaff heeft er zo voor gezorgd dat haar kinderen de Sinterklaasperiode om een andere manier beleefden. “Ik geloof dat ze zelf sinterklaasje spelen nog leuker vonden dan cadeautjes krijgen op 6 december. Zelfs nadat ze mijn verzonnen verhaaltje doorprikt hadden.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.