Elk jaar is het afwachten wat de Sint zal brengen. Voor Bart Peeters mag het dan wel al even geleden zijn, één cadeau zal hij nooit vergeten. “Op mijn 7de kreeg ik van de Sint het mooiste cadeau dat ik ooit zou krijgen. Een gitaar.”

Het lijkt wel of Sinterklaas toen al kon weten dat Bart Peeters een geweldige carrière tegemoet ging en dat een gitaar een belangrijk onderdeel van zijn leven ging worden. “Vreemd genoeg leerde ik er niet gewoon op spelen. Ik begon meteen liedjes te schrijven.”, vertelt Bart aan ‘Gazet Van Antwerpen’. Het zou nadien nog wel enkele jaren duren maar een van zijn eerste nummers dat hij uitbracht heeft wel een duidelijke link naar de Sint. “Het eerste liedje dat ik ooit aan een plaat toevertrouwde, was Kniktiklaas.”, gaat hij verder.

Als kind had hij het waarschijnlijk nooit kunnen geloven maar zijn werk later zou er uiteindelijk voor zorgen dat hij wel heel dicht bij Sinterklaas kon komen. “Later leerde ik de Sint persoonlijk kennen. Ik kon hem dan ook uitgebreid bedanken voor dat prachtige geschenk.”, besluit Bart Peeters nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.