Toen Zita 16 was gingen haar ouders, Koen Wauters en Valerie De Booser, uit elkaar. “Het moeilijkste vond ik dat ik mijn ouders moest missen voor een week.”

Zita ging toen door een moeilijke periode en werd ook geconfronteerd met de nadelen van de bekendheid van haar ouders. “Je moet een bepaalde discretie hebben. Tegen mijn vrienden kon ik wel dingen zeggen, maar je wordt zo overspoeld door vragen. Ik miste dat ik het niet op een ‘normale’ manier kon vertellen, zoals anderen dat wel kunnen.”, vertelt Zita aan ‘Story’. En dat was niet het enige waarmee Zita rekening moest houden. Na een scheiding kunnen er ook nieuwe liefdes tevoorschijn komen. “Mama had vrij snel na de breuk een nieuwe vriend.” Zij begon een relatie met Dirk, een Antwerpse vastgoedinvesteerder. “Ik had een stereotiep beeld in mijn hoofd over de boze stiefmoeder of -vader. Ik dacht: mijn papa is mijn papa, niemand anders.”

En toch moest Zita plots rekening houden met de nieuwe liefde van haar mama. Maar het stereotiep beeld dat ze had kon ze snel bijstellen. “Toen hij binnenkwam, was het van ‘maatje’ en ‘vuistje’. Ik hoor hem nu zelfs nog altijd. Ik kon geen betere persoon hebben dan hem om dat beeld te doorprikken.”, besluit Zita Wauters nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.