In 2020 gingen de ouders van Zita uit elkaar. En als je ouders dan nog eens Koen Wauters en Valerie De Booser heten maakt het er niet makkelijker op. “Je moet een bepaalde discretie hebben.”

“Ik herinner me het moment nog goed dat mijn ouders op Instagram op de knop ‘delen’ duwden om aan te kondigen dat ze uit elkaar gingen.”, vertelt Zita aan ‘Story’. Het was het begin van een moeilijke periode voor haar. Door haar beroemde ouders kon ze niet zomaar alles vertellen aan vrienden en was het geen makkelijke opgave om haar hart eens te luchten. “Tegen mijn vrienden kon ik wel dingen zeggen, maar je wordt zo overspoeld door vragen. Ik miste dat ik het niet op een ‘normale’ manier kon vertellen, zoals anderen dat wel kunnen.”, gaat Zita nog verder.

Zita was 16 toen haar ouders uit elkaar gingen en vond het moeilijk een van haar ouders te missen. “Ik had mijn rijbewijs nog niet, dus kon niet snel over en weer. Als ze mij afzetten bij de andere, moest ik soms echt huilen.” Ze hoopte ook dat het enkel een bevlieging was. “Ik hoopte een tijd dat het weer goed zou komen. Maar als ik realistisch ben, weet ik dat het zo beter is.”, besluit Zita Wauters nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.