Tijdens ‘The Voice Kids’ sprong Sikudhani er niet alleen uit met haar zangstem, ook haar uitspraak van het Engels was zeer straf. En dat dankt ze aan haar papa.

Met nummers als ‘The winner takes it all” en ‘Tattoo’ kon Sikudhani zowel de jury als de kijkers bekoren. Haar eerste single ‘Who you are’ is dan weer een cover van Jessie J, een nummer met een mooie boodschap vindt ze. “Omdat het een heel mooie boodschap heeft: het is altijd oké om te zijn wie je bent. Bovendien wilde ik graag in het Engels zingen, zodat veel mensen het begrijpen.”, vertelt ze aan ‘Story’. En er is nog een reden waarom ze steevast voor het Engels kiest. “Ik zou het heel cool vinden om door te breken in Amerika. Maar ik ben ook realistisch, laat ons eerst in België voet aan de grond krijgen.” Als dertienjarige is het zeker niet evident om dan al een goede uitspraak in het Engels te hebben. Maar blijkbaar oefent ze dat thuis elke dag.

Haar vader is namelijk van Swahili afkomstig en thuis spreken ze dan ook niet altijd Nederlands. “Dat mijn Engels zo goed is, heb ik aan papa te danken. Thuis spreek ik die taal met hem.”, laat Sikudhani nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.