‘Thuis’ wordt al jaren door een miljoen kijkers dagelijks gevolgd. De reeks wordt dan wel niet meer gemaakt door VRT maar sinds 2022 door ‘Het Thuishuis’, een dochteronderneming van Eyeworks. En sinds 1996 wordt de reeks al opgenomen in de tv-studio Manhattan. En dat laat zijn sporen na.

Het gebouw was oorspronkelijk een conservenfabriek en werd nadien omgetoverd tot de eerste grote dancing van het land. In 1989 werd het dan omgevormd tot een studiocomplex voor televisieprogramma’s. Naast ‘Thuis’ werd ook ‘Wittekerke’ er opgenomen. Maar sinds midden jaren negentig is er eigenlijk weinig veranderd aan het gebouw. En dat zorgt voor vervelende omstandigheden.

“In de loge van Lut Hannes en Tine Priem hangt een onaangename en vieze luchtgeur”, lezen we in ‘Humo’. Ook moeten opnames soms worden stilgelegd doordat er muizen door het beeld lopen. En het kan nog erger. “Ik heb vandaag de onaangename ontdekking gedaan dat er maden uit het plafond vielen”, liet een medewerker weten. De studio zit ook nog eens met een steenmarter dat een beschermde diersoort is maar zijn prooien in het gebouw verstopt.

Het gaat er dus een pak minder rooskleuring aan toe achter de schermen van de populairste soap van Vlaanderen. Al zit een verhuis er nog niet meteen aan te komen. “Alvast niet voor de zomer van 2025. We bekijken onze opties, niemand zet ons onder druk.”, laat CEO van Het Thuishuis Peter Bouckaert nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.