Enkele jaren geleden moest William Boeva afscheid nemen van zijn vader en dat werd een keerpunt in zijn leven. “Ik heb jaren verstopt wie ik ben. Ik paste me altijd aan.”

“Mijn rolstoel nam ik zo weinig mogelijk mee. Ik wilde niet bij de gehandicapten horen. Ik heb mijn eigen mensen dus in de kou laten staan.”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Na het verlies van zijn vader draaide hij zijn leven om en durft hij met trotsheid zeggen dat hij een dwerg is en strijdt dan ook voor inclusie voor mensen met een beperking. Met zijn moeder heeft hij een onbreekbare band. “Ze heeft altijd voor mij gezorgd maar was ook heel duidelijk.”

William Boeva werd dan wel heel zorgzaam opgevoed, zijn moeder zei hem wel waar het op stond. “Beeld je niets in, jongen’, zei ze, ‘jij start niet van nul, maar onder nul’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.