Dankzij hun eigen reality-reeks leerde heel Vlaanderen de familieman in Jean-Marie Pfaff kennen. Vooral de bewondering voor zijn vrouw steekt hij niet onder stoelen of banken. En net met haar gaat het niet zo goed.

Carmen kreeg op vakantie een hersenbloeding en is er nog steeds van aan het herstellen. Enkele maanden later was ze het slachtoffer van een home-invasion. Iets wat ook op Jean-Marie een diepe indruk heeft nagelaten. “Als je ziet wat ze met haar gedaan hebben. Hoe ze haar pijn gedaan hebben. En wat ze meegenomen hebben. Alles is weg.”, vertelt hij aan ‘Humo’. Het zorgt er allemaal voor dat hij toch al eens nadenkt en soms angstig wordt. “Normaal ben ik iemand die niet veel met de dood bezig is. Ik leef! In het nu! Maar zonder Carmen? Dat kan ik mij niet voorstellen. Ik denk niet dat ik het dan nog lang trek.”, gaat hij verder.

Binnenkort zijn ze 50 jaar getrouwd, toch een grote mijlpaal voor het koppel. Ze stond dan wel aan de zijlijn, ze was altijd al zijn rots in de branding. “We zijn altijd samen geweest, we hebben altijd alles samen gedaan.”, besluit hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.