Evy Gruyaert heeft al heel haar leven last van migraine en dat laat zijn sporen na. “Gemiddeld heb ik vijftien dagen per maand migraineaanvallen, soms wel tien dagen na elkaar. Dan ben je steendood, is het vechten om overeind te blijven.”

Voor iemand met migraine is het belangrijk om zoveel mogelijk regelmaat te hebben in je leven. Maar als je een programma moet opnemen is dat eigenlijk onmogelijk. “Soms eten we om twee uur ’s middags, soms pas om half vier, er zijn geen vaste tijdstippen. Bovendien zijn het korte nachten en moet je vroeg opstaan, dat zijn allemaal triggers.”, laat ze aan ‘Story’ weten. Gelukkig heeft ze door haar migraine nog nooit een opname moeten laten uitstellen.

Er is ook nog geen wondermiddel tegen en dat maakt haar wel eens moedeloos. “Het is eigenlijk een onzichtbare handicap, je ziet het niet aan iemand. Maar geloof me: het is veel meer dan gewoon wat hoofdpijn.”, besluit ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.