Bij ‘Dancing with the Stars’ hebben de kandidaten soms weinig verhullende pakjes aan en dat geeft bodyshamers al snel talloze redenen om hun ongezouten meningen te delen. Maar dan hebben ze bij Vanwezemael wel iemand die van zich afbijt.

Ze krijg tijdens het dansprogramma ongepaste opmerkingen als “ze ziet er wel dik uit, amai, daar mogen wel een paar kilootjes af” of “je moet toch echt op dieet, Lotte.” Die laatste criticaster diende Lotte onmiddellijk van antwoord: “Ik ga pas op regime als Frank (haar danspartner) me niet meer omhoog krijgt.” Een krachtige reactie die door experten wordt aangemoedigd. Ook door lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré. “Het drukt de bodyshamer met de neus op de feiten, zodat die in het vervolg hopelijk twee keer nadenkt voor hij of zij zoiets post”, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. “Elke bodyshamer die we kunnen stoppen, is een kleine overwinning”, geeft ze nog mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.