In ‘Huis Gemaakt” mag Dina Tersago dan wel meer aan de zijlijn staan, zelf heeft ze met haar eigen bouw toch de nodige ervaring opgedaan. Al was het wel volgens een strak schema. “Wij wilden ons huis af hebben op minder dan een jaar tijd en dat is ook gelukt.”

Ze ging trouwens ook niet alleen met haar gezin in het huis wonen en dat maakte de uitdaging des te groter. “mijn schoonouders hadden hun appartement verkocht en zouden ze bij ons komen inwonen, het moest dus wel tijdig klaar zijn.” Ze hamerde er dan ook op dat alle aannemers niet zomaar met de planning konden schuiven. “Je mag duidelijk aangeven dat ze zich moeten houden aan de timing. Wim en ik hebben dat ook gedaan.”, vertelt ze aan ‘Story’.

Alles goed budgetteren is natuurlijk ook een must en ook daarvoor heeft ze nog een gouden tip. “Offertes zijn daarbij heel belangrijk. Vraag uitdrukkelijk hoe lang ze geldig zijn en sta erop dat de aannemer je inlicht als die zich niet meer aan die voorwaarden kan of wil houden. Zet dat allemaal op papier.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.