Jens Dendoncker kwam eerder al naar buiten met het bericht dat hij het mentaal zwaar kan hebben en liet zich ook een tijdlang opnemen. Nu neemt hij het op voor Steven Mahieu die tijdelijk stopt met optreden vanwege mentale problemen.

“Comedy is een manier om bevestiging te zoeken, maar het kan ook faalangst creëren.”, laat hij aan ‘Dag Allemaal’ weten. Er gaat een hoge prestatiedruk schuil achter comedy en die kan je wel eens parten spelen. “Comedy heeft iets verslavends. Elke lach is een bevestiging dat je grappig bent. Maar als het publiek niet lacht, voelt dat aan als een falen. En dat blijft hangen.”, gaat Jens verder.

Ook voor Jens Dendoncker is het allesbehalve makkelijk om te focussen op het positieve na een show. “Je trekt je na een show veel meer aan van één slecht moment dan van de 99 goede dingen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.