In tijden van bodyshaming is het niet makkelijk om toch nog zelfverzekerd iets naar buiten te brengen. Zeker niet als je een foto op sociale media wil plaatsen waarvan je weet dat daar wel eens commentaar op kan komen. Siska Schoeters deed het toch’

Schoeters maakte dit voorjaar een statement voor bodypositivity. Hoewel ze bang was voor de reacties, deelde ze een badpakfoto. “Als ik maar een meisje van 16, 25 of 41 jaar duidelijk kan maken dat zachte armpjes, billekes en een nog zachter buikje ook goed kan zijn, dan ben ik blij”, schreef ze erbij. Een krachtig en duidelijk signaal naar andere vrouwen dat elk lichaam mooi is. Zeker wanneer bodyshaming meer en meer voorkomt.

Lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré wijst in ‘Dag Allemaal’ op de gevolgen van bodyshaming op de slachtoffers. “Het kan leiden tot een negatief zelfbeeld, depressie of een verstoorde relatie met eten, waardoor je uiteindelijk een eetstoornis kan ontwikkelen”. Laat Schoeters en andere bekende Vlamingen dan nog maar wat meer statements maken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.