Samen met Dina Tersago is Tom De Cock ambassadeur van Pleegzorg. Tom had het gevoel dat hij meer kon doen en vangt nu in het weekend zijn pleegzoon op. “We kijken daardoor enkel maar méér dankbaar naar ons eigen leven”

Samen met zijn man Maarten doet Tom aan ondersteunende pleegzorg, wat betekent dat het kind het grootste deel van de tijd bij zijn moeder doorbrengt. In het weekend komt hij dan naar Tom en maakt dan ook volledig deel uit van het gezin. “Wanneer hij bij ons is, is hij onze zoon, en voor onze adoptiedochter Jasmijn, die nu negen is, is hij dan haar broertje. Ze zijn dol op elkaar!”, vertelt hij aan ‘Story’.

Als pleegzorgers kunnen ze op die manier ondersteuning bieden en leren ze ook een andere wereld kennen. Je staat meteen met beide voeten in het privéleven van iemand anders, die vaak uit een ander milieu komt of op een andere manier in het leven staat. Voor ons is dat een verrijking van ons leven en het heeft ons vaak ook al nederig gemaakt.”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.