Bockie de Repper mogen we allemaal dan wel kennen als de vrolijke kerel op het scherm maar in realiteit is dat helemaal anders. En dat heeft veel te maken met het overlijden van zijn vader. “Het maakt me angstig, ja.”

Toen Bockie 24 was stierf zijn papa op 47-jarige leeftijd. Het liet een diepe indruk na op Bockie. “Ik denk er constant aan. Elke dag. Dat cijfer is een constante in mijn leven.”, vertelt hij aan ‘Story’. Zelfs in die mate dat hij last kreeg van donkere gedachten. “Het heeft er altijd voor gezorgd dat ik geen verwachtingen heb in het leven. Ik bedoel dat niet per se negatief, maar iets als een bucketlist is mij volledig vreemd.”, gaat hij verder.

Ook voor zijn omgeving en zijn partner was het niet makkelijk en hij zocht dan ook hulp. “Ik ga ervoor naar een psycholoog, die me tools geeft om met die gedachten om te gaan. Meditatie bijvoorbeeld. Als het te helder wordt dat ik over negen jaar kan sterven, mediteer ik.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.