Met de verfilming van de bestseller van Lize Spit ‘Het Smelt’ heeft Veerle Baetens er haar eerste regiedebuut opzitten. Al was het een parcours met vallen en opstaan. 5 Jaar schreef ze aan het scenario is geregeld op een muur gebotst. “Thuis heb ik goeie ondersteuning nodig gehad. Gelukkig had mijn man Geert veel begrip.”

‘Het Smelt’ behandelt zware thema’s en de cast bestond voor een groot deel uit jongeren. Het maakte dat ze ervoor moest zorgen dat de acteurs zich gemak voelden op de set. Voor de opnames zorgde ze er dan ook voor dat de acteurs een vriendschapsband creëerden. “We babbelden over muziek en mode, speelden spelletjes en deden leuke dingen. Zo werden ze vrienden. Dat was nodig om daarna die emotionele scènes op te nemen.”, zegt ze aan ‘Dag Allemaal’.

En dat is niet het enige. Om ervoor te zorgen dat de jonge acteurs de zware materie na de opnames makkelijk konden loslaten deed ze ook beroep op een traumapsycholoog. “Ik wilde geen film maken over trauma om dan zelf een trauma te creëren. Dat zou ridicuul geweest zijn.”, besluit ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.