James Cooke en zijn man Dorian zijn bijna tien jaar samen en hebben al de nodige watertjes doorzwommen. Ze hebben allebei een drukke job, een druk sociaal leven en willen graag voor iedereen om hen heen zorgen. Is het dan tijd om voor kinderen te gaan?

Ze hebben verschillende petekinderen en daar genieten ze enorm van. “We zorgen heel hard voor onze petekinderen. Als nonkel Dori binnenstapt, hangen de kinderen meteen aan zijn been. Bij mij is dat hetzelfde.”, vertelt James aan ‘Citta’. En kinderen is iets waar ze toch al lang over praten. “Al van toen we elkaar acht jaar geleden leerden kennen, praten we over kinderen.”, gaat hij verder. Het is en blijft een grote stap. Ook voor James die uit een gescheiden gezin komt en dat heeft toch een impact gehad op hem. “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twaalf was, mama was doodongelukkig. Dat zal ik nooit vergeten, zoiets neem je mee als kind. Ik zou voor een kind te weinig tijd kunnen maken en me daar schuldig over voelen.” 

Nu, na jarenlang erover praten hakken ze eindelijk de knoop door. “Als we zo lang twijfelen, dan klopt het misschien niet, en kunnen we het beter niet doen. Daarom is deze keuze definitief. Mocht ooit een gevoel van gemis over eigen kinderen binnensluipen, dan maken we dat goed met onze petekinderen.”, laat James nog weten. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.