Met zijn nieuwe plaat ‘Op Mijn Lijf Geschreven’ is André Hazes openhartiger dan ooit. En daar heeft hij een goede reden voor. “Ik wil mijn verhaal eerlijk met de wereld delen om mensen te helpen.” 

Hazes kampte zelf jaren met verslavingen en liet zich in 2021 uiteindelijk opnemen in een ontwenningskliniek. Hij is nu twee jaar clean en heeft zijn problemen letterlijk van zich afgeschreven. Zijn nieuwe album is dan ook enorm persoonlijk waarbij sommige nummers door merg en been gaan. Zo is er het nummer ‘Zeg Hem Dat Het Goed Gaat’. “Dat liedje is de weergave van een telefoongesprek dat ik letterlijk met Monique gevoerd heb. Dat ze Dreetje moest zeggen dat papa bij de dokter is en geen bier meer wil drinken. En dat ze hem moest zeggen dat het goed met me gaat, maar vooral niet hoe slecht het wel gaat.”, zegt de zanger aan ‘Primo’. 

Hazes heeft schrik dat zijn verslavingsproblematiek erfelijk is. Zijn vader kon ook niet zonder biertjes en hij maakt zich dan ook zorgen om zijn eigen zoon. Hijzelf wil nu echt breken met dat gedrag. Hij hoopt stiekem ook dat zijn album andere mensen kan helpen. “Ik wil mensen die met dezelfde verslavingen, angsten en schaamte kampen duidelijk maken dat ze niet alleen zijn. Op die manier hoop ik echt mensen te kunnen helpen.” Hazes heeft niet alleen in de drankenkast grote kuis gehouden, ook zijn vriendenkring ziet er anders uit. “Ondertussen heb ik echt iedereen eruit gegooid die een slechte invloed op me had. Mijn vrienden drinken niet als ze bij mij zijn. De lol die we hebben is niet gebaseerd op drank.” Vertelt de Nederlandse zanger nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.