Al van voor Corona voelde Maarten dat hij misschien iets teveel hooi op zijn vork aan het nemen was. Hij stond in een musical, ging de zomershow doen in ‘Het Witte Paard’ en had zijn werk nog bij ‘TV Plus’. Toen kwam Corona en kon hij rust nemen. “Het was uitstel van executie. Na corona draaide alles ineens weer op volle toeren en kreeg ik in het najaar van 2021 toch de klop te verwerken.”

Cox werd uiteindelijk ziek en het licht ging uit. En toch geeft hij zelf toe dat hij te snel terug is beginnen werken. Al heeft hij het wel meer onder controle nu en durft hij al eens nee te zeggen. Toch heeft de burn-out zijn sporen nagelaten en heeft het ook zijn relatie gekost met Anke Goergen, presentatrice bij ‘MNM’. “Ze heeft het lang uitgehouden en echt, alle lof voor haar! Maar het ging niet meer. Als ik een slechte dag had, projecteerde ik dat op Anke. Terwijl ze dat niet verdiende.”, vertelt Cox aan ‘Primo’. 

Niet alleen medicatie heeft hem erdoor geholpen. Hij zocht een therapeute op waardoor hij het leven meer op een spirituele manier is beginnen bekijken. Hij staat anders in het leven en heeft van zijn passie voor tuinieren ook een bijverdienste gemaakt en werkt nu ook bij een tuinaannemer. “Het is heerlijk werk. Fysiek zwaar, maar ik heb daar echt nood aan. Het werkt bevrijdend!”, besluit hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.