Dag Allemaal polst bij Jan Jambon of hij de ideale kandidaat is om zichzelf als minister-president op te volgen. Er zijn immers nog kandidaten, zoals Matthias Diependaele en Zuhal Demir.

Voor Jambon staat echter voorop dat het over de inhoud moet gaan. “Ik heb al tegen Bart gezegd dat hij mij moet inzetten waar hij me het best kan gebruiken”, verklapt de toppoliticus. “Ik heb immers al zoveel kansen gekregen van de partij.”

Als het echter aan Jambon zelf ligt, doet hij er graag een tweede termijn bij. “Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik op Binnenlandse Zaken geen tweede termijn kon doen, omdat je dan pas echt de vruchten plukt van je werk”, legt hij uit.

Op de vraag van Dag Allemaal of Vlaams Belang de minister-president mag leveren als ze de grootste worden, is Jambon duidelijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.