Nuria Gilizintinova en Stijn Van Poucke kennen we natuurlijk als koppel uit het eerste seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Ze bleken nadien een van de sterkere koppels te zijn al ging het er achter gesloten deuren wel anders aan toe. “We beseffen nu sneller wanneer we slecht bezig zijn.”

Het koppel geeft nu toe dat ze door een zware huwelijkscrisis gegaan zijn. Niet toevallig op het moment dat ze zeven jaar getrouwd zijn. Stijn verwijst zelf dan ook naar de ‘seven year itch’. Een periode waarin wel meer koppels het moeilijk hebben. “We zijn (blind) getrouwd, leerden elkaar nadien pas echt kennen, verbouwden een huis, kregen twee kinderen, veranderden van job… Telkens hadden Nuria en ik een nieuwe uitdaging. Maar dan begint het leven in een soort van routine te komen en heb je ook veel tijd om na te denken over je relatie.”, zegt Stijn aan ‘Story’. 

Het kwam zover dat het koppel zelfs apart ging slapen en dan weet je dat het niet goed zit. Het duurt dan niet lang of het woord scheiden valt. “Stijn heeft dat uitgesproken, hij ging me verlaten. Ik zei hem: ‘Oké, prima. Als jij dat wilt, dan doen we dat.’ Ik was al aan het uitkijken naar een appartement om alleen te gaan wonen.”, getuigt Nuria. Het koppel besefte dat ze er zelf niet meer gingen uitgeraken en bezochten een relatietherapeut. “Jammer dat daar nog altijd zoveel taboe rond hangt, maar het helpt echt wel om je relatie nog beter te maken.”, vertelt Stijn. 

En het lijkt te lukken. Ze maken nog wel veel ruzie maar het woord scheiden valt al niet meer. Ze blijven ook naar de relatietherapeut gaan omdat er veel liefde en bewondering voor elkaar is. De wil is er om te slagen. “Als Stijn en ik twee boten op een stormachtige zee zijn, dan is die relatiecoach de vuurtoren.” , laat Nuria nog weten. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.