De acteerprestatie van Karin Tanghe die de dementerende Veerle speelt in Thuis krijgt een verrassend vervolg lezen we in Het Laatste Nieuws. Medische experten waren zo onder de indruk dat ze fragmenten uit de VRT 1-soap zullen gebruiken in de nieuwe opleiding van Referentiearts Dementie.

“Ik voel dat het thema dementie iets doet met mensen”, vertelt de actrice. “Ook nu mijn personage Veerle al even niet meer in beeld is, spreekt men mij er nog steeds met de warmste woorden over aan.”

Jurn Verschraegen, directeur bij het Expertisecentrum Dementie-Vlaanderen, motiveert het als volgt: “De fragmenten uit Thuis tonen op een eenvoudige en toegankelijke manier de symptomen in een beginstadium van dementie.”

De makers van Thuis zijn er bijzonder trots op dat hun beelden door professionele artsen als heel realistisch worden ervaren. “Vanuit Thuis en de VRT willen we verhalen vertellen die ertoe doen, die in het hart van onze kijkers kruipen”, aldus Thuis-woordvoerder Hans Roggen.

Dat onze fictieve beelden nu als voorbeeld mogen dienen in deze opleiding, is enkel maar een compliment voor ons als verhalenvertellers, maar vooral voor de ijzersterke acteerprestatie van Karin Tange”, besluit Roggen in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.