Als actrice heeft Veerle Baetens al verschillende rollen met verve neergezet. Ze gaat ook steeds diep in de voorbereiding voor haar rollen en dat is niet altijd zonder gevaar voor haar eigen mentaal welzijn. “Ik heb een beetje de neiging om makkelijk neerslachtig te zijn. Ik vecht daartegen.”

Haar bekendheid maakt haar ook onzeker en ze zorgt er ook voor dat ze niet te veel bekeken wordt. “Ik mijd het soort blikken van mannen, of vrouwen, die me aantrekkelijk zouden kunnen vinden. Ik kan daar niet goed tegen.”, zegt ze aan ‘Nina’.

Wanneer ze dan weer om haar personage bekeken wordt heeft ze er minder problemen mee. “Ik ben een aandachtstoerist, als actrice heb ik aandacht nodig. Maar als iemand naar mij kijkt als Veerle – niet als een personage – ben ik bang dat ik niet zal voldoen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.