Misschien doet de naam Liam Vandeleur niet direct een belletje rinkelen, maar met dj Lee-I-Am heb je al heel wat meer kans. Belgiës jongste DJ, hij is amper 8 jaar, draaide afgelopen maanden onder ander op de Rumstse Volksfeesten en de plaatselijke jaarmarkt.

“Maar het leukste vond ik toen ik mocht draaien op het vliegveld van Brasschaat tijdens het Flying Festival”, straalt Liam. Hij draaide er voor zo’n 5.000 mensen, maar stress kent de DJ niet.

Liam droomt ervan ooit op Tomorrowland te kunnen staan. Volgens zijn papa is het ook daar waar Liam de DJ-kriebels te pakken kreeg. Vanaf toen begon het jonge talentje stapje voor stapje te experimenteren.

“Je zag dat hij gevoel had voor ritme. Met een dj-controller en een iPad ging Liam aan de slag en toverde hij zijn slaapkamer om tot dancetempel”, herinnert een trotse papa zich nog levendig in Het Laatste Nieuws.

Zijn eerste optreden was op het schoolfeest, waar hij meteen succes had. Dit jaar nog nam Liam deel aan de Tomorrowland Academy in Antwerpen. “Wat in de eerste lessen werd verteld, kende ik al, maar daarna heb ik toch wel wat kunnen bijleren”, glimlacht Lee-I-Am.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.