Voor Jens Dendoncker was het lang niet zeker dat hij comedian zou worden. Hij was wel fan van Wouter Deprez, Alex Agnew, Gunter Lamoot en Wim Helsen maar zag zichzelf niet in die rol. Maar dat was zonder zijn omgeving gerekend.

Wanneer hij de vraag keer om het toch eens te proberen als voorprogramma wilde hij het een kans geven. Hij had nooit kunnen verwachten dat die kans zijn leven voorgoed zou veranderen. “Het was de eerste keer in mijn leven dat ik voelde: Als ik hier veel tijd in steek, zou dit weleens iets kunnen zijn waar ik goed in kan worden. Iets wat eerder was mislukt met onder meer voetballen, schilderen en studeren.” Vertelt hij aan ‘Het Nieuwsblad’.

Dendoncker begon meer op te treden, won wedstrijden en hij was vertrokken. En om echt goed te worden wist hij dat hij veel moest optreden. “Het eerste anderhalf jaar stond ik ontzettend vaak op het podium. Vaak voor weinig volk en nog minder geld.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.