Vincent van Quickenborne was uitgenodigd bij de ‘Tafel van Gert’ op Play4 om te praten over zijn ontslag als minister van justitie. Uit het niets getuigde de voormalige minister dat hij in zijn jeugdjaren slachtoffer is geweest van misbruik door een pater. 

“Als er jongens ziek waren, of bijvoorbeeld hoofdpijn hadden, dan kwam de pater op de kamer en zei hij Doe uw onderbroek maar uit.” Lezen we in ‘Het Nieuwsblad’. De pater in kwestie zou ook in andere dossiers voorkomen. “Jongens vroegen elkaar of ze het ook al meegemaakt hadden. Of hij ook bij hen al op de kamer was geweest. Maar daar bleef het meestal bij, dat werd getolereerd. We vertelden dat ook niet aan onze ouders.” 

De feiten gebeurden in een Gents college met nochtans een goede reputatie. De pater is inmiddels overleden. “Ik hoop dat het nu niet meer gebeurt. Er zijn daar nu ook geen paters meer”, aldus nog Van Quickenborne.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.