Op haar vijftiende zijn de ouders van Baetens gescheiden en dat heeft een diepe indruk nagelaten op haar. En dat had veel te maken met haar vader. “Pas op mijn zestiende, toen ik alleen bij mijn mama woonde, kreeg ik het gevoel: ik kan eindelijk ‘worden’. Dat lukte nooit eerder, omdat mijn vader een beetje een controlefreak was.”, getuigt ze aan ‘Nina’.

De vader van Baetens was enorm overbeschermend, er mochten geen jongens in haar buurt komen en hij was als de dood voor drank en drugs. Een opvoeding die haar getekend heeft. Zelf probeert ze het in de opvoeding van haar dochter Billie anders aan te pakken. “Ik waarschuw voor de gevaren, daar wordt thuis heel veel over gepraat. Zonder haar bang te maken. Maar ik beperk haar niet. Ze mag veel.”

Baetens haar vader woont inmiddels in Suriname en heeft ze geleerd het verleden los te laten. “Ik kan echt naar hem kijken en denken: ik zou niet met u willen samenleven, maar ge zijt een interessant mens. De aanvaarding van die persoon is fijn.”, besluit ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.