Goedele Liekens komt volgend jaar niet meer op bij de verkiezingen vernemen we via RobTv. En dat heeft naar eigen zeggen niets te maken met het vertrek van Gwendolyn Rutten uit de nationale politiek. Liekens zou haar vertrek al enkele weken geleden intern hebben gemeld.

Het was Rutten die Goedele Liekens in 2019 als wit konijn op de kamerlijst van Open Vld toverde. Liekens was tot voor kort nog kandidaat om de Europese lijst te trekken, maar de partij koos voor Hilde Vautmans.

Gwendolyn Rutte stapt op omdat ze zich niet gerespecteerd voelt door de partijtop na de aanstelling van Paul Van Tigchelt als minister van Justitie.

Liberaal Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde benadrukt in het interview op RobTv dat Open Vld, ook na het vertrek van stemmenkanonnen als Rutte en eerder ook Maggie De Block, nog een sterk verkiezingsresultaat kan neerzetten volgend jaar.

Hoewel Vande Reyde het positief opneemt voor Gwendolyn Rutten, merkt hij nuchter op: “Als er mensen stoppen, komen er altijd mensen in de plaats.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.