Na een succesvol seizoen van “De Tafel van Vier”, kwam Gert Verhulst dit seizoen met de opvolger “De Tafel van Gert” op de proppen. “Het maakt de show persoonlijker”, gaat Gert van start in Story. “Dat is ze steeds meer geworden. Toen ik begon, hield de redactie er toezicht op dat de toon serieus bleef, maar nu mag het allemaal wat losser. Dat is meer wie ik ben. Er mag een onnozelheidje inzitten hier en daar.”

Hoewel het programma vanuit sommige hoeken de kritiek kreeg dat het vaak té “toogpraterig” zou zijn, geeft de presentator aan dat aan de toog vaak de zinnigste dingen worden gezegd, over zaken die echt leven bij de mensen.

“Die losse sfeer kan bovendien zorgen voor andere gesprekken. Zo zei Jan Jambon bij ons dat hij zijn chauffeur weleens te snel laat rijden. Dat z ie ik hem in De afspraak niet doen. Maar ik heb ook veel goeie reacties gekregen op de bevattelijke manier waarop we de energiecrisis hebben uitgelegd. Dat sommige mensen daardoor denken dat we simpel zijn, is dan maar zo.”

“Ik vind ’toogpraat’ niet negatief”, besluit Gert.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.