Stripfans zaten in zak en as toen bekend raakte dat Merho ging stoppen met ‘De Kiekeboes’. Maar achter de schermen wordt er al volop gewerkt aan een nieuwe reeks van de strip. Charel Cambré en Marnix ‘Nix’ Verduyn slaan de handen in elkaar en geven de populairste stripfamilie van het land een tweede leven.

Cambré en Nix wilde liever in alle stilte de nieuwe reeks voorbereiden maar onder stripverzamelaars werd er echter al druk gespeculeerd. “Vorige week moest ik signeren op een stripbeurs in Luik en iedereen leek het daar al te weten. Terwijl ik moest blijven liegen, als een voetballer die al bij zijn nieuwe club had getekend.” Dat laat Cambré weten aan ‘Het Laatste Nieuws’.

De vernieuwde ‘Kiekeboes’ gaat er ook iets anders uitzien en Fanny krijgt een nog prominentere rol. Merho zag enkele tekenplaten en is er gerust in. “Het blijft ‘De Kiekeboes’, maar in een andere stijl getekend. Het is nu aan de fans om eraan gewoon te raken.”, besluit Merho.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.