In Dag Allemaal vertelt James Cooke vol lof over zijn moeder en hoe ze na de scheiding haar vriendinnen al het geluk gunde ondanks dat ze het zelf niet breed had. Dit heeft ervoor gezorgd dat James al op erg jonge leeftijd de waarde van geld heeft leren kennen.

“Wilde ik 50 frank voor de kermis, dan zei mama: ‘Dan moet je auto’s wassen in de wijk”, gaat de tv-maker van start. “Noem een job en ik heb ze gedaan. We waren niet arm, zeker niet, maar wij konden niet zot doen.”

Uiteraard wouden James en zijn zus als jonge mensen af en toe wel eens de bloemetjes buiten zetten. “Dus ging we in de weekends werken. Mijn zus in een bakkerij, ik gaf zaterdagnamiddag musicalles en werkte daarna in het café tot middernacht. En zondag stond ik in de videotheek tot één uur ’s nachts. Maandag zat ik weer in de les op het conservatorium.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.