Een tijdje geleden vonden de opnames van ‘De Verraders’ plaats, afleveringen die we op dit moment op televisie te zien krijgen. Het was een heus avontuur voor actrice Martine Jonckheere, maar dat ging gepaard met veel emoties.

Martine houdt er aan de opnames ook enkele vrienden over en dat doet haar veel deugd. Want dat het programma genadeloos hard kan zijn, daar schrok ze toch van.

“Het moeilijke aan het spel is dat je overdag vriendschapsbanden smeedt, maar dat er dan opeens dat reality-uurtje volgt: de Ronde Tafel, die vreselijke slachtbank”, lacht ze in Dag Allemaal. “Sommigen waren overdag superlief, en ineens werden ze bikkelhard, daar schrok ik van.”

Als actrice moet Martine zich natuurlijk uit de slag kunnen trekken, maar als actrice in zo’n programma verschijnen, het kan zich ook tegen je keren.

“Mensen denken al snel dat een actrice altijd komedie speelt. Maar als je jezelf blijft, zoals ik heb geprobeerd, ben je kwetsbaar. Toch ben ik er gelouterd uitgekomen en heb er wijze lessen uit getrokken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.